+36 74 317 800 info@periestarsa.hu

Pályázat 2018


A projekt tartalmának bemutatása

Az 1996-ban alapított családi vállalkozás néhány év alatt fejlődött és érte el a mai 5 fős, sikeres kisvállalkozói szintet. A magasépítési szerkezetek tervezésének szinten minden kategóriájában otthon vagyunk: a hagyományos épületek (családi házak, irodák, intézmények) építéséhez kapcsolódó tervezési megbízások mellett jellemző munkák a különféle műtárgyak (pl. árapasztó-tározók), speciális profilok acélszerkezeteinek tervezése, előre gyártott vasbeton-szerkezetek, monolit vasbetonszerkezetek tervezése.

Az IKT eszközháttér, a mérnöki munka alapvető eszközévé vált szoftverek nélkül ma már nem lehet versenyképesen végezni ezt a tevékenységet; lépést kell tartani a legmodernebb IKT fejlődéssel, ez a hosszú távú piaci siker legfontosabb tényezője.

A szakmai munkavégzés az elvárt minőség miatt csakis a globális piaci elismertségnek örvendő speciális szoftverek alkalmazásával zajlik. Az osztott alkalmazások segítségével több tervező párhuzamosan képes a munka végzésére anélkül, hogy hibák, zavarok fordulnának elő a folyamatban. A munka ezáltal jobban strukturált lesz, gyorsabban, hibamentesen és hatékonyan tudnak a tervezők dolgozni. A nagyobb munkák elvállalásához ez a megoldás elengedhetetlen. A szerver-kliens megoldásokkal, illetve felhő alapú megoldásokkal tudunk a munka hatékonyságán javítani: megoldható a mobilitás, bárhonnan és bármikor be tudnak a kollégák jelentkezni a szerverre, és érdemi munkát folytatni, és az adatok szerver oldali tárolása miatt gyakorlatilag védett, biztonságos módon, és a lehető legrugalmasabban végezzük a tevékenységet. Emellett az is nagyon fontos, hogy az IKT megoldások miatt lerövidül a tervezőtől a gyártásig tartó folyamat: az általunk készített terveket felhasználva azonnali gépi átalakítással kapunk gyártási terveket, optimalizálni lehet az anyagfelhasználást a szállítást, a daruzást, stb.. A legenerált 3D-s ábrák óriási versenyelőnyt jelentenek, mind a gyártás, mind a helyszíni szerelés esetén. Számos piacon fokozottan elvárt az ilyen szolgáltatás; nagyon gyakran (pl. külföldön, nagyobb munkák esetében) kizárólagosan ezzel a megoldással tudunk csak részt venni a tervezői munkában. A megvásárolni tervezett szerver számítógép, notebook és a tervezőprogram ezeket a versenyelőnyöket fogják biztosítani számunkra.

A lézerszkenner segítségével a helyi/regionális piacon fogunk tudni jelenleg a piacon nem elérhető szolgáltatással megjelenni: Az eddigi kézzel végzett, illetve sok fotóval dokumentált felmérési munka körülményes, nagy az időigénye és humán-erőforrás igénye, és ráadásul sokszor pontatlannak is bizonyul. A lézerszkenner segítségével 3-4 állásból készítünk automatikus, digitalizált felmérést (állásonként pár perc alatt, minimális emberi erő ráfordítással), nem kell a mérések miatt a magasba emelkedni, hanem ezekből a felvételekből érdemi és 100%-os lefedettségű információs anyagot kapunk a teljes csarnokról. Ezáltal hozzájutunk a pontos méretekhez, a szelvények, épületelemek könnyen beazonosíthatóak lesznek; körpanorámás felvételt készítünk (ez fontos vizuális segítség a tervezőknek), így az irodából is el lehet dönteni számos kérdést, nem szükséges a felmérések kiegészítése. A felmérés eredményeként kapott ponthalmaz térbeli modellt alkot, így ez alkalmas a teljes szerkezet 3D-s modelljének elkészítéséhez.

A fentiekben leírt IKT fejlesztések jelentős mértékben javítják a cég tevékenységének hatékonyságát, jobb minőségű műszaki megoldásokat kínálunk majd vevőink részére,

 

 

Projekt várható fizikai befejezésének határideje: 2018. szeptember 30.